09 augustus 2023

Uitnodiging voor de fototentoonstelling 'A Safer World For The Truth'

De prijs die wordt betaald voor jouw toegang tot onafhankelijke informatie. 

‘A Safer World for the Truth bouwt aan een veiligere wereld voor journalisten’

 

Afgelopen vrijdag 17 maart vond de succesvolle opening van de tentoonstelling ‘’A Safer World For The Truth’’ plaats. A Safer World for the Truth vertelt het verhaal van de meer dan 1400  journalisten die sinds 1992 vermoord zijn vanwege hun werk. De publicaties van deze journalisten waren vaak cruciaal voor het blootleggen van corruptie en georganiseerde misdaad, maar hun dood blijft in vrijwel alle gevallen onbestraft. 

 

Deze bewogen fototentoonstelling confronteert je met het verhaal van de tragische dood van journalisten die hun leven hebben gegeven om ons te voorzien van onafhankelijke informatie. De portretten en verhalen van deze journalisten naar wiens dood A Safer World for the Truth onderzoek heeft gedaan, geven je inzicht in hun persoonlijke leven, werk en de dodelijke trend die nu al meer dan tien jaar standhoudt. Een fotoserie van de bekende Mexicaanse fotograaf Félix Márquez zoomt in op de situatie in Veracruz, een van de gevaarlijkste plekken ter wereld voor journalisten. Afgewisseld met foto’s van de People’s Tribunal en de Safer World-onderzoeken, biedt deze tentoonstelling perspectief op een wereld waarin niemand hoeft te sterven voor een verhaal.

 

Begin mei wordt de korte docufilm 'Killing the Truth' bij de tentoonstelling getoond. Daarnaast zal de Mexicaanse fotograaf Félix Márquez een exclusieve rondleiding door de tentoonstelling geven. Updates over dit evenement zullen worden aangekondigd via de sociale mediakanalen van FPU.

 

De tentoonstelling is nog te zien tot 4 mei in het duurzame paviljoen Circl (Gustav Mahlerplein 1B, Amsterdam).

 

Klik hiernaast voor een korte video van de opening.

video tentoonstelling
 

Deze tentoonstelling sluit aan bij het project ‘A Safer World for the Truth’ van de Nederlandse persvrijheid organisatie Free Press Unlimited in samenwerking met Reporters without Borders en het Committee to Protect Journalists. Met dit project gaat Free Press Unlimited de strijd aan met straffeloosheid voor moorden op journalisten.