18 oktober 2023

Wie is de waakhond van de persvrijheid?

Journalisten zijn de waakhonden van de democratie, maar wie zijn de waakhonden van persvrijheid? In aanloop naar de verkiezingen van 22 november 2023 vestigen we de aandacht op het belang van persvrijheid in Nederland, en zetten het op de agenda als onderwerp bij de verkiezingen voor een nieuwe Tweede Kamer. 

Dit doen we door middel van een evenement op 31 oktober 2023 in Nieuwspoort Den Haag van 15.00-18.00, met borrel na.

U bent van harte uitgenodigd!

 
Klik hier om u te registreren
 

Programma
Tijdens het evenement worden alle verkiezingsprogramma's langs de persvrijheidsmeetlat gelegd. Wie maakt zich druk over de veiligheid van journalisten? Wie zet zich in voor transparantie en toegang tot informatie? Wie loopt er voorop in regulering van sociale media platforms en artificial intelligence?

Keynote speech: Sjoerd Sjoerdsma
Er worden inhoudelijke gesprekken gevoerd met o.a. Thomas Bruning (secretaris van de NVJ en bestuurder van Villamedia) en Corine de Vries (hoofdredacteur regionale dagbladen), die hun licht laten schijnen op de uitdagingen waar de journalistiek en de persvrijheid als pilaar van de democratie nu voor staan. Sjoerd Sjoerdsma zal daarnaast een keynote speech geven, en cabaretière Katinka Polderman zal u meenemen door de Persvrijheidmeter.

 

Free Press Awards
Ook worden dit jaar weer de Free Press Awards uitgereikt aan twee bijzondere journalisten. Zij ontvangen de Most Resilient Journalist Award en de Newcomer of the Year-Hans Verploeg Award.

 

Het belooft een boeiende dag te worden, met een feestelijke afsluiting. We hopen u te zien! Klik hier om u te registreren.

 

Dit evenement wordt gesteund door de Gemeente Den Haag.